For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

فيزيولوژي پس از برداشت

فيزيولوژي پس از برداشت

(دوره كارشناسي علوم باغباني)

 

تعداد واحد:  3

نوع واحد:  2 واحد نظري- 1 واحد عملي

 

پيشنيازها:  فيزيولوژي گياهي

 

نحوه ارزيابي درس:  

1- امتحان ميان ترم         6 نمره

2-  امتحان پايان ترم        9 نمره

3- آزمايشگاه و عملي      4 نمره

4- حضور و غياب           1 نمره

 

 

 

منابع:

1- فيزيولوژي پس از برداشت، Wills et al، ترجمه دكتر مجيد راحمي

2-  فيزيولوژي پس از برداشت، جواد ميداني و سيد ابوالحسن هاشمي

 

 

 

سرفصل دروس:

- نظري

هفته اول: مقدمه، اهميت و مسير ضايعات پس از برداشت

هفته  دوم: ساختار و تركيب شيميايي ميوه و سبزي

هفته سوم: فيزيولوژي رشد و نمو ميوه

هفته چهارم: تنفس در ميوه جات، سبزيجات و گل ها و انواع آن ها

هفته پنجم: تغييرات فيزيكي و بيوشيميايي ميوه در هنگام رسيدن

هفته ششم: سنتز اتيلن در هنگام رسانيدن ميوه و راه هاي كنترل آن

هفته هفتم: دما و نقش آن در نگهداري محصول

هفته هشتم: خشك كردن محصولات

هفته نهم: از دست دادن آب (تعرق) از محصولات و راه هاي كنترل آن

هفته دهم: تكنولوژي و اتمسفر انبار (سردخانه)

هفته يازدهم: انبار با كنترل اتمسفر CA

هفته دوازدهم: رسانيدن مصنوعي ميوه جات

هفته سيزدهم: تيمار محصولات باغباني

هفته چهادهم: بسته بندي ميوه و سبزي

هفته پانزدهم: بيماريها و نابساماني هاي فيزيولوژيك ميوه و سبزي پس از برداشت

 

 

 

-عملي

رساندن مصنوعي سه تا از عمده ترين ميوه ها و سبزيجات منطقه

تعيين شدت تنفس در انبار

آشنايي با سردخانه

بررسي اثر حرارت هاي مختلف روي محصول

شناخت بيماري هاي فيزيولوژيك و قارچي روي ميوه ها و سبزيجات و گلهاي مهم منطقه در انبار

ضايعات ايجاد شده در انبار روي سيب زميني

اندازه گيري تركيبات شيميايي محصولات

 

تحت نظارت وف ایرانی